Små spretiga hårstrån och små spretiga tankar

Min man sa till mig för nån dag sen att jag har små hårstrån som spretar rakt upp i luften i min lugg. Jag har sett dem också, tänkt att det är all statisk elektricitet från mössor och kläder, men vid närmare inspektion har jag nu insett att hela mitt huvud är täckt av nyutväxta hårstrån. 4-6 cm långa. Var jag än lägger benan så är de där och spretar. Försökte tänka bakåt; vad jag ändrat på som gjort att mitt hår börjat växa mer? Började jag med nån ny vitamin? Nytt schampo? Sen insåg jag att det ungefär stämmer ihop med tiden för när jag gjorde klart mitt internmedicinska block. Det är alltså inte så att håret börjat växa mer utan att det slutat falla av lika mycket, börjat växa ut igen. Så kul tyckte jag det var där alltså, så kul att mitt hår trillat av. Hände mig även en särskillt stressig termin av läkarprogrammet. Mitt hår böjer sig lite längst ner i ändarna, så kunde sen under följande år se hur det växte ut, hur den där extra böjen långsamt flyttades längre och längre ner. 
 
Med risk för att det ska låta som en humble brag så trodde en patient igen att jag var mycket yngre än jag är - "Du ser så ung ut! Trodde typ att du var en gymnasieelev!" - trodde alltså att jag var tio år yngre än vad jag är. Tur att inte stressen satt sig i ansiktet, lite hår som trillar av växer ju i alla fall ut igen.  
 
Köpte en 5-års dagbok förra veckan, kändes mysigt när jag stod där i butiken. Ni vet en sån med en sida för varje datum, och sen är sidan uppdelad i 5 delar - en för varje år. Så man den dagen man skriver ser precis ovanför vad man skrev samma dag för 1-2-3-4 år sedan. Får se hur mycket jag skriver i den, om inte annat kan den kanske bli som en tacksamhetsdagbok? Bara skriva ner nånting bra som hänt den dagen? Tror faktiskt lite på det hur cheesy det än låter med gratitude journals, men man väljer ju faktiskt själv vad man lägger märke till, lägger på minnet, i alla fall delvis. Idag är jag tacksam för den vackra himlen jag såg i morse - solen har nu preciiiis börjat hinna gå upp på väg till jobbet!! Det om nåt är jag väl tacksam för förresten! Att solen kommer tillbaka igen! Det kommer en vår igen! En sommar till och med!!!
 
 
Visa fler inlägg